Untitled 10

FCI Recruitment 2022 New Jobs Notification Skill 2022

Food Corporation of India FCI Recruitment 2022  Notification 2022 fci.gov.in 113 Manager Post Apply Online
 
Food Corporation of India (FCI) is recruiting applicants to apply as soon as possible and invites the applicant to complete the information 113 Manager Vacancies. Manager Posts. Applicants are welcomed with the required and necessary educational qualification criteria for grabbing this career option. Apply Online Post Deadline (26th September 2022)The job seekers are invited to apply for this post. Eligibility expansion and application process are given in the notification below carefully read this information, then the applicant should apply. The post is mentioned below

Food Corporation of India FCI Recruitment 2022 Detailed Recruitment Information

FCI Recruitment 2022

Assam Career SSA Assam Recruitment New Vacancy 2022

Total Post Of No. – 113 posts

Name And No. of Posts – 1. Manager – 113 posts 

Age Limit:-Maximum Age:- 28 Years, 35 Years (Manager Hindi) as on 01-08-2022

Age Relaxation:-
OBC Candidates: 03 Years
SC, ST Candidates: 05 Years
PWD Candidates: 10 Years

FCI Recruitment 2022Qualification:- Candidates should have done Graduate Degree or CA/ICWA/CS /B.Tech or B.E/ Post Graduate Degree / Diploma / Master’s Degree in Hindi with English or any subject or its equivalent Education from a recognized university.

Selection Process – All Eligible Candidates will Be Selected Based on Their Performance In Online tests, interviews,s, and Training.

Pay Scale –
Applicants who will be selected successfully for this Recruitment they will attain an impressive and satisfying salary of Rs. 40,000- 1,40,000/-.

Application Fee –
General/Obc Interested candidates for the application fee is here – Rs.800/-
All other interested candidates (SC/ST/PwBD) application fee is here – Nil

How To Apply – FCI Recruitment 2022

FCI Recruitment 2022
>>The candidates must visit the official site of the http://fci.gov.in

>>And search for the official notification

>>Then, read out the official notification carefully to know the eligibility criteria for the post

>>After that, download the application form and fill up all the necessary details like name, date of birth, etc in the prescribed format

>>Then attach the application form along with relevant documents

>>Finally, send the application form to the given address on the official website before the last date.

Important Dates The Deadline For Online Registration Of Applications Is:- 27-08-2022
Last date for application:- 26-09-2022.

 
 
FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022 FCI Recruitment 2022

Modern Indian History GK Questions and Answers

GK questions related to Modern Indian History || Modern Indian History GK Quiz 2022

The candidates aspiring to appear for different competitive exams must know that the History section forms an integral part of their preparation. Exams like UPSC Civil Services, SSC CGL, IBPS PO, etc ask many questions from the Modern Indian History section and therefore the candidates should prepare strongly for this topic. In this article, the aspirants can find some of the best GK questions related to Modern Indian History arranged in the form of a quiz.

The candidates are suggested to practice the Modern Indian History GK questions PDF so as to gain complete mastery over this section. Questions will keep adding from time to time to help you remain up-to-date with the latest trend in Modern Indian History. You can drop any query or suggestion, if any, into the comment box below.

GK questions related to Modern Indian History

(1) Which of the following organization was not established by BR Ambedkar?

[A] Depressed Classes Institute

[B] Samaj Samata Sangh

[C] Zero Club

[D] People’s Education Society

Answer: [C] Zero Club

(2) Which among the following books was authored by Mahatma Gandhi?

[A] Discovery of India

[B] Hind Swaraj

[C] My Truth

[D] Hindu View of Life

Answer: [B] Hind Swaraj

(3) The Swaraj Party was divided into factions after the death of CR Das and its ‘Responsivists’ faction worked for/by:

[A] Maintaining a separate identity of the Party within the Congress

[B] Creating obstacles in the legislative process by acting as dissenters

[C] Cooperating with the No-Changers of the Congress in the favour of a constructive program of Gandhi

[D] Safeguarding the Hindu interests by cooperating with the British Government

Answer: [D] Safeguarding the Hindu interests by cooperating with the British Government

(4) ‘Do or Die is the famous slogan of which Congress leader?

[A] Netaji Subhash Chandra Bose

[B] Mahatma Gandhi

[C] Lal Bahadur Shastri

[D] Sardar Vallabh Bhai Patel

Answer: [B] Mahatma Gandhi

(5) The pioneer of Communism in India was:

[A] MN Roy

[B] MR Jayakar

[C] SA Dance

[D] Nalin Gupta

Answer: [A] MN Roy

(6) Arrange the following events in the order of their chronology:

1) August Offer

2) Poona Pact

3) Third Round Table Conference

Choose the correct option:

[A] 1-2-3

[B] 2-1-3

[C] 2-3-1

[D] 2-1-3

Answer: [C] 2-3-1

(7) In 1953, under whose chairmanship was the first OBC Commission formed?

[A] KK Shetty

[B] Joachim Alva

[C] Hardekar Manjappa

[D] Kaka Kalelkar

Answer: [D] Kaka Kalelkar

(8) Under whose President-ship, is Congress split into two groups?

[A] Rash Behari Gosh

[B] Bishan Narayan Dhar

[C] Madan Mohan Malaviya

[D] Syed Mohammed

Answer: [A] Rash Behari Gosh

(9) The resolution of the Quit India Movement was passed in which of the following city?

[A] Lucknow

[B] Calcutta

[C] Madras

[D] Bombay

Answer: [D] Bombay

(10) Simon Commission was sent to India in 1928, at that time who was the Prime Minister of Britain?

[A] John Allsebrook Simon

[B] Stanley Baldwin

[C] Clement Richard Attlee

[D] Winston Churchill

Answer: [B] Stanley Baldwin

FCI Recruitment 2022
 
Vintage Skill : एक प्रोफेशनल एजुकेशन प्लेटफॉर्म है। यहां हम आपको केवल दिलचस्प सामग्री प्रदान करेंगे जो आपको बहुत पसंद आएगी। हम निर्भरता और नौकरियों की जानकारी पर
ध्यान देने के साथ आपको सर्वोत्तम शिक्षा प्रदान करने के लिए समर्पित हैं। हम शिक्षा के लिए अपने जुनून को एक तेजी से बढ़ती ऑनलाइन वेबसाइट में बदलने के लिए काम कर रहे हैं।
हम आशा करते हैं कि आप हमारी शिक्षा का उतना ही आनंद लेंगे जितना हम उन्हें आपको देने में आनंद लेते हैं। मैं आप सभी के लिए अपनी वेबसाइट पर और भी महत्वपूर्ण पोस्ट डालता रहूंगा। कृपया अपना समर्थन और प्यार दें।
 

Leave a Comment

Your email address will not be published.